Η Ελεάνα Γεωργούλη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης από όπου αποφοίτησε το 2008. Στη συνέχεια σπούδασε Σωματικό και Διαπολιτισμικό θέατρο (Master of Arts) στο Πανεπιστήμιο του Exeter της Μ.Βρετανίας, με δάσκαλο τον Phillip Zarrilli όπου αποφοίτησε με έπαινο.

H «Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών»  της απένειμε στο  πλαίσιο των «Βραβείων Κουν 2016» το βραβείο σε νέο καλλιτέχνη του θεάτρου, για τις ερμηνείες της ως “Μαρία” στο έργο «Βόυτσεκ» του Γκέοργκ Μπύχνερ και ως “Ι-330” στο  έργο «Εμείς» του Γιεβγκιένι Ζαμιάτιν.

Από το 2009 συνεργάζεται σταθερά με την ομάδα Σημείο Μηδέν, της οποίας υπήρξε ιδρυτικό μέλος. Από το 2005 εκπαιδεύεται σταθερά στην πρακτική και τη διδασκαλία της yoga. Διδάσκει μαθήματα yoga & σωματικού θεάτρου σε σταθερές τάξεις και σεμιναριακούς κύκλους.​

Έχει συμμετάσχει στις παραστάσεις: “Ιφιγένεια εν Αυλίδι” του Ευριπίδη, σκην: Αιμίλιος Χειλάκης, Μανώλης Δούνιας (2017), “Κατεβαίνει ο Καμουζάς στους Φούρνους»  της Μ. Παπαϊωάννου, σκην: Μαρία Αιγινήτου (2016),  «Ντοκουμέντο», σκηνική σύνθεση: Κάτια Γέρου & Ελεάνα Γεωργούλη (2013), «Marathon|like you’ve never danced before» σκην: Phillip Zarrilli (Exeter 2008) κ.α καθώς επίσης σε ταινίες των Iben Ravn, Βασιλική Μούσχου, Κυριάκου Κατζουράκη, Θάνου Αναστόπουλου κ.α.

Με την Ομάδα Σημείο Μηδέν & σε σκηνοθεσία Σ. Στρούμπου συμμετείχε στις παραστάσεις : «Η Αποστολή» του Χ. Μίλερ, «Εμείς» του Γ. Ζαμιάτιν, «Στη Σωφρονιστική Αποικία» του Φ. Κάφκα, (Φεστιβάλ Αθηνών 2014), «Βόυτσεκ» του Γκ. Μπύχνερ,  «Η Μεταμόρφωση» του Φ. Κάφκα, «Οι Δίκαιοι» του Α. Καμύ, «Για να τελειώνουμε με την υπόθεση του θεού» του Α. Αρτώ, «Όπως σας αρέσει» του Ου. Σαίξπηρ.