Χωρίς τίτλο

Η Χρυσηίς Λιατζιβίρη είναι χορεύτρια, χορογράφος, καλλιτεχνική διευθύντρια της SYNDRAM dance co. (μέλος του Σωματείου Ελλήνων χορογράφων) και δασκάλα σύγχρονου χορού.

Σπούδασε στην Ανώτερη Επαγγελματική σχολή χορού Ραλλού Μάνου και συνέχισε την σπουδή της στο χορό παρακολουθώντας σεμινάρια release technique, αυτοσχεδιασμού, χορογραφίας και performing στο εξωτερικό με δασκάλους όπως: I. Aspillaga, D. Zambrano, N. Verdoorn, S. Wookey, L. Steiner, A. Mora, K. Johnson, K. Wachter, W, Vandekeybus, H. Horn, R. Maliphant, J. Lepore, K. Koegel, C. Parkinson, D. Hernandez, Δ. Κόκκινο κ. α.

Έχει συνεργαστεί ως χορεύτρια και χορογράφος σε παραγωγές του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, της Εθνικής Λυρικής σκηνής και του Φεστιβάλ Αθηνών υπό την καθοδήγηση σκηνοθετών και καλλιτεχνών όπως : Β. Παπαβασιλείου, Σ. Κραουνάκης, Γ. Ιορδανίδης, Β. Νικολαίδης, Σ. Ευαγγελάτος, Κ. Ρουγγέρη, E. Gramms, Ν. Χαραλάμπους κ. α.

Επίσης, ως χορεύτρια, έχει συνεργαστεί με Έλληνες και ξένους χορογράφους όπως: Ε. Πίττα, Π. Γάλλιας, Γ. Μπαγουρδής, Α. Ιγνατίου, Ι. Σιδέρης, Ε. Γκασούκα, F. Mazuchelli, A. Knust, Κ. Κοσμίδης, Κ. Ανδριοπούλου κ. α.

Ξεκίνησε την ενασχόλησή της με την χορογραφία το 2007 και έκτοτε έχει χορογραφήσει:

“Ταρτούφος” (Θέατρο του Νέου Κόσμου – σκην. Κ. Μάρκελλος),

“Χρόνος παλιός…Ο ουρανός κατακόκκινος” (Θέατρο Αργώ – σκην. Τ. Λιατζιβίρης),

“Άσκηση φαντασίας” (Εθνικό θέατρο – σκην. Κ Ευαγγελάτου ),

“Ιλιάδα”( σκην. Κ. Μεγαπάνος ),

“Θεσμοφοριάζουσες” ( σκην. Ν. Χαραλάμπους),

“Ερωτευμένη νεκρή” (Αμφιθέατρο – σκην. Κ. Ευαγγελάτου),

“Τομ Σώγερ” (ΔΗ. ΠΕ. ΘΕ. Ρούμελης – σκην. Ι. Σιδέρης),

“Orlando furioso” (Εθνική Λυρική Σκηνή – σκην. Μ. Γυπαράκη),

“Από την όπερα στο μιούζικαλ” (Πολύμνια – σκην. Κ. Παπαιωάννου),

“Συνταγματάρχης πουλί” (Θέατρο Κνωσσός – σκην. Λ. Τσάγκας),

“Η συνοδός” (Πάνδημως Ηώς – Δ. Χατούπη – σκην. Δ. Κωνσταντινίδης), κ. α.

Το 2006 ιδρύει την ομάδα χορού FAREWELL και παρουσιάζει την ομώνυμη παράσταση στην πρώτη Βαλκανική σύναξη τεχνών στην Θεσσαλονίκη υπό την αιγίδα του ΟΠΕΠ και του Υπουργείου Πολιτισμού, καθώς και στο φεστιβάλ χορού του Σωματείου Ελλήνων χορογράφων στο θέατρο Αργώ στην Αθήνα. Για την συγκεκριμένη παραγωγή επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Το 2007 δημιουργεί την SYNDRAM dance co. της οποίας είναι καλλιτεχνική διευθύντρια και χορογράφος των παραστάσεων: PARTY, PHOTO FINISH, ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, ΙΣΜΗΝΗ, GO. SO. LO. , ΜΕΡΕΣ ΤΩΡΑ(σε συνεργασία), FOS (work in progress), ΕΥΘΡΑΥΣΤΟ ΤΙΠΟΤΑ. Με αυτές τις παραγωγές έχει συμμετάσχει στο φεστιβάλ χορού του ΣΕΧ, σε φεστιβάλ δήμων της Ελλάδας, σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και εορτασμούς (100 χρόνια από τη γέννηση του Γ. Ρίτσου κ. α. ), στο φεστιβάλ DANCE DAYS 4, στο φεστιβάλ χορού ΑΚΡΟΠΟΔΗΤΙ της Σύρου και έχει επιχορηγηθεί από κρατικούς και άλλους φορείς (ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ. α. ). Με την εν λόγω ομάδα φέτος δημιούργησε το πρώτο της video dance, εμπνευσμένο και ομότιτλο με την παράσταση ΕΥΘΡΑΥΣΤΟ ΤΙΠΟΤΑ, το οποίο επιλέχθηκε ήδη να παρουσιαστεί τον Οκτώβρη 2015 στο Μoving Images video dance festival 1st edition-Nicosia.

Τον Σεπτέμβρη του 2012 της ανατέθηκε να χορογραφήσει την τελετή έναρξης του 13ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Συγχρονισμένης Κολύμβησης Νεανίδων που έλαβε χώρα στον Βόλο σε συνεργασία με τον δήμο Βόλου, το ΔΗ. ΠΕ. ΘΕ Βόλου και την FINA (παγκόσμια ομοσπονδία κολύμβησης).

Έχει διδάξει σύγχρονο χορό στο Καλλιτεχνικό σχολείο Γέρακα, στην Κρατική σχολή Ορχηστικής τέχνης και στη Δραματική σχολή Δήλος της Δ. Χατούπη.

Έχει επίσης παραδώσει σεμινάρια σύγχρονου χορού, αυτοσχεδιασμού και performance, σεμινάρια για ηθοποιούς και διαλέξεις για τον χορό σε συνεργασία με τους εξής φορείς :

Φεστιβάλ DANCE DAYS, στούντιο Χώρος (πρώην Μέτση), Artistic studio, Omadance studio (P. Tavernier), School of dance, Επαγγελματική σχολή χορού Άννας Πέτροβα, Θέατρο στον Κύβο (Κ. Κοσμιδή), Δώρα Στράτου κ. α.

Έχει συνεργαστεί επί σειρά ετών με το Υπουργείο Πολιτισμού ως ειδική εξετάστρια για το μάθημα του σύγχρονου χορού – αυτοσχεδιασμού στις εισαγωγικές, κατατακτήριες και διπλωματικές εξετάσεις για τις Ανώτερες Επαγγελματικές σχολές χορού της Ελλάδας και με το Υπουργείο Παιδείας για τις εισαγωγικές εξετάσεις του Καλλιτεχνικού σχολείου Γέρακα.

Διδάσκει  χορό στη Δραματική σχολή του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν , σύγχρονο χορό-θεωρία-ανάλυση-διδασκαλία στην Ανώτερη Επαγγελματική σχολή χορού της Μ.Χατζημιχάλη και σύγχρονο χορό & αυτοσχεδιασμό στο HOPA-House of Performing Arts, συμμέτοχος στο  Ευρωπαικό πρόγραμμα  S.T.A.DY Dance: Skills and Tools to Address Diversity in Dance training   .

Έχει παρακολουθήσει επί σειρά ετών σεμινάρια υποκριτικής και somatics.