Η Φωνή  της Ελλάδας την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στο studio C της ΕΡΤ  θα πραγματοποιήσει εκδήλωση βράβευσης  των σπουδαστών της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν για τη συνεισφορά τους στη δημιουργία της εκπομπής με τίτλο «Τα Παραμύθια της Φωνής της Ελλάδας».  Η εκπομπή μεταδίδεται μέσα από τις ραδιοσυχνότητες της «Φωνής της Ελλάδας», του ραδιοφωνικού προγράμματος της ΕΡΤ που απευθύνεται στους έλληνες του εξωτερικού, με στόχο τη βελτίωση της κατανόησης της ελληνικής γλώσσας από τα ελληνόπουλα της διασποράς και τον εμπλουτισμό του λεξιλογίου τους.

Οι σπουδαστές της σχολής αφιλοκερδώς, με υπευθυνότητα και μεράκι, γράφουν και δραματοποιούν τα παραμύθια, ενώ συγχρόνως συνθέτουν τόσο τις μουσικές όσο και τα τραγούδια. Εν συνεχεία, ακολουθεί η ηχογράφησή τους στο στούντιο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, δίνοντας έτσι «ζωή» σε έναν «μαγικό κόσμο», που από την πρώτη κιόλας εκπομπή κατάφερε να τραβήξει την προσοχή και το ενδιαφέρον των ελληνόπουλων, όχι μόνο εκτός αλλά και εντός συνόρων. Σκοπός της εκπομπής είναι, μέσω της μυθοπλασίας, να προσεγγίσει τα ελληνόπουλα προσχολικής ηλικίας, να τα ταξιδέψει στους υπέροχους κόσμους των ελληνικών παραμυθιών, σε χώρες μακρινές κι ονειρικές, γεμάτες νεράιδες και ξωτικά. Πρόκειται για ένα ταξίδι στον κόσμο του φανταστικού, γεμάτο με μηνύματα και διδαχές για την τελική επικράτηση του καλού επί του κακού και του δικαίου επί του αδίκου.

Η εκπομπή τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO. Οι σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν βραβεύονται ως παράδειγμα ευαισθησίας, αλληλεγγύης και αγάπης για τα ελληνόπουλα της ξενιτιάς. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με τη Μεικτή Νεανική Ορχήστρα.

Τα βραβεία θα απονείμουν ο Υφυπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, καθηγητής κ. Θεοδόσης Ν. Πελεγρίνης, ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών κ.

Μιχάλης Κόκκινος και η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, κ. Καίτη Τζιτζικώστα.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας από τις συχνότητες της Φωνής της Ελλάδας σε ολόκληρο τον Ελληνισμό του εξωτερικού  από τους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ σ’ όλη την Ελλάδα από το Δεύτερο Πρόγραμμα και από το διαδικτυακό τόπο της ΕΡΤ www.ert.gr.